NTCN JUBILEUMDAG MET NORFOLK-KEURINGEN 2024

Dit jaar bestaat ons ras officieel 60 jaar! Vanaf 1964 worden de Norwich terriër en de Norfolk terriër gezien als twee aparte rassen, daarvóór was het 1 ras en konden de honden zowel staande (prick-ears) als hangende (drop-ears) oren hebben. Bovendien bestaat onze rasvereniging (NTCN) dit jaar 35 jaar.

We hebben in 2024 dus een dubbel jubileum! We vieren dit met een gezellige dag voor alle leden van onze Norfolk Terriër Club én voor niet-leden:

zondag 10 november 2024 van 10.00 tot ongeveer 16.00 uur bij Kynologenclub Culemborg, Middelcoopstraat 71, Culemborg

Kynologenclub Culemborg


Twee keuringen, één gezellige dag: Wat past het beste bij jou en je Norfolkje?

Op zondag 10 november 2024 organiseert de Norfolk Terrier Club Nederland een dag vol leuke activiteiten en keuringen voor jou en je trouwe viervoeter. Van 10.00 tot ongeveer 16.00 uur ben je van harte welkom bij Kynologenclub Culemborg, Middelcoopstraat 71, Culemborg. We bieden twee soorten keuringen aan, elk met een eigen doel en sfeer: de keuring van jonge honden, nesten en veteranen en de fokgeschiktheid/exterieurkeuring. Welke past het beste bij jou?

Keuring van jonge honden, nesten en veteranen – Ochtendprogramma

In de ochtend beginnen we met de keuring van jonge honden, nesten en veteranen. Deze keuringen zijn ideaal voor iedereen die het leuk vindt om een keurmeester eens naar zijn of haar hondje te laten kijken. Je hoeft geen ervaring te hebben met showen, want iedereen wordt wegwijs gemaakt en er is volop hulp aanwezig. Zo is Peter Kissen aanwezig om als handler op te treden, mocht je liever willen dat iemand anders je hondje in de ring showt.

De keurmeesters, Elly Weggemans en Wim Wellens, zullen elk hondje met aandacht bekijken en je krijgt een rapport mee waarin de sterke punten van je Norfolk terriër staan, maar ook mogelijke verbeterpunten. Dit is een ontspannen en leerzame keuring, waarbij het plezier van jou en je hond voorop staat!

Deze keuring is toegankelijk voor leden én niet-leden van de club, en de kosten bedragen 5 euro per hondje voor leden en 15 euro voor niet-leden. Inschrijven en betalen kan online.

Exterieurkeuring – Iets voor de serieuze fokker?

Naast de keuring voor jonge honden, nesten en veteranen, kun je ook deelnemen aan de exterieurkeuring. Dit onderdeel is met name interessant voor fokkers of eigenaren die overwegen om in de toekomst met hun Norfolk terriër te fokken. De keuring wordt uitgevoerd door een erkende keurmeester en is gericht op het beoordelen of je hond voldoet aan de rasstandaard van de Norfolk terriër, een cruciale stap voor fokkers die hun honden willen inzetten in een fokprogramma.

Bij deze keuring wordt er diepgaander gekeken naar de bouw, het karakter en de algemene geschiktheid van de hond om mee te fokken. Het doel is om ervoor te zorgen dat het ras gezond blijft en voldoet aan de verwachtingen die we als rasvereniging stellen aan de Norfolk terriër.

Deze keuring geeft een waardevol inzicht voor iedereen die serieus bezig is met de toekomst van het ras, maar kan ook interessant zijn voor eigenaren die simpelweg meer willen weten over hun hond vanuit het perspectief van de rasstandaard. Ook hiervoor kun je online inschrijven.

Welke keuring past bij jou?

Of je nu deelneemt aan de ontspannen keuring van jonge honden, nesten en veteranen, of kiest voor de meer formele fokgeschiktheid/exterieurkeuring, het wordt een dag vol plezier, gezelligheid en leerzame momenten. Voor fokkers biedt het evenement belangrijke inzichten voor toekomstige fokbeslissingen, terwijl voor andere eigenaren het gewoon een leuke en informatieve dag is om meer te leren over hun trouwe viervoeter.

Kom dus langs op 10 november en geniet van een dag vol Norfolk terriërs, leuke keuringen en een gezellige sfeer!